16 Aralık 2010 Perşembe

Kızpınarı..



 Bursa ilimizin sınırları içerindeki Uludağ mitolojik ismiyle Olympos daha sonrasında Keşiş, genellikle kış turizmiyle bilinir ancak Uludağ yaz mevsiminde özellikle günü birlik geziler ve haftasonları kamp için çok uygun ve cazip doğa harikası bir dağdır.

 Yaz mevsiminde pek çok uygun kamp yerleri olmasına karşın özellikle benim kısa süreliğine  (1-2 gece)  tercih ettiğim bir kamp bölgesi olan Kızpınarı ormanın içinde güzel bir açıklıktır. Bu bölgede kampçıların ihtiyaç duyacakları odun ve su için sıkıntı yoktur ve genellikle kullanılan bir kamp yeri olmadığından doğayla başbaşa kalmak için eşsiz bir yerdir.
  Kampçıların olası acil ihtiyaç duymaları halinde, yaz boyu sürekli açık bir kamp alanı olan ve 50-100 kişi civarında sürekli konaklayanların olduğu Çobankaya mevkiine de patika bir yoldan 20-30dk yürüyüş mesafesinde ulaşılabilir.
Ulaşım : Bursa şehir merkezinde Tophane'den sürekli Uludağ a dolmuş ve taxi bulunabilirse de dağa çıkmak için daha güzel olan alternatif ve benim kişisel tercihim teleferiktir. Teleferike ulaşmak için yine şehir merkezinde Heykel semtinden dolmuşlar sürekli hareket etmektedir.
 Teleferikle önce Kadıyayla istasyonuna çıkıldıktan sonra devamında Sarıalan' a çıkılır ve Çobankaya patikasına  girilir. Patika 20dk. kadar bir süre sonra orman içine girer ve bazı ağaçlarda sarı renkli ok işaretleriyle  gördüğünüz sürece doğru yoldasınız demektir ayrıca parika boyunca klavuzluk etmesi için üst süte yığılmış küçük taşlardan kuleler görünecektir bu küçük taş kule zaten Çobanka' ya benzemektedir yani bu kuleleri sakın yıkıp devirmeyin sizden sonrakilere de gerekli olabilir :)
 Orman içinden yapılan yürüyüşle 20-30 dk kadar sonra büyük bir açıklığa ulaşılır işte bu açıklık bahsi geçen kamp yerimiz Kızpınarı bölgesidir. Bölgede yapılacak küçük bir araştırma ardından daha önce kamp yapılmış yerler bulunabilir ve bunlar ormanla açıklığın kesiştiği dereye yakın yerdedir. Bu eski kamp yerleri kullanılırsa doğa için de iyi olur böylece diğer yerler olası tahribattan etkilenmemiş olur.

 Kızpınarın da 2 dere akar ve bu derelerin biri temiz sudur diğeri ise otellerin atıklarının karışma ihtimali olduğundan tarafımdan kirli kabul edilir ki zaten gözle yapılan bir incelemeyle de hemen ayırtedilebilirse de kendisine bu konuda güvenmeyenlerin yanlarında içme suyu getirmeleri yerinde olur... Temiz su akan dere içinde 2-3m çapında doğal küçük bir havuz vardır,yazın öğle güneşi altında isteyen girebilir.

 Son olarak özellikle eklemek istediğim konu lütfen kamp yapan arkadaşlar çevreyi kirletmesinler ve çöplerini orada bırakmayıp beraberlerinde getirdikleri gibi geri götürsünler...

Hiç yorum yok: